Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


verseny etetöanyag

2010.04.14

készités

2009. 01. 03.

Etetőanyag receptek A bojlireceptek után következzenek az egyedi, versenyre specializált, de hétköznapi használatra is alkalmas etetőanyagok receptjei. A hozzávalók egy része könnyen, a háztartásból beszerezhető, más részük speciális, malomipari termék. A keverékek nagy százalékbn tartalmaznak horgászboltban kapható anyagokat, így: Sensas, Katus, Tímár, Topmix, an Den Eynde, stb adalékokat. Ezek az adalékok sajnos az előállítás költségét nagyban megnövelik, viszont a fogósságot is, ami a lényeg! Természetesen ezeket a recepteket kombinálhatjuk, az összetevők arányát megváltoztathatjuk, mert minden vízen más egy adott halfaj által preferált íz, illat, színanyag, valamint lényeges, hogy a vízben megtalálható természetes táplálék szinte minden esetben a hal kedvenc tápláléka. Ezalól a legnagyobb kivétel a BOJLI. :) Jó kevergetést! Halfaj : Folyóvízi keszegek , kárász , ponty Víz jellege : Folyóvíz Hozzávalók : 3 kg kukoricadara leforrázva 2 kg bármilyen gyári pörkölt etetőanyag 0.5 kg főtt búza 20 g őrölt koriander +1 kg kavics nevezékként Halfaj : Folyóvízi keszegek , márna Víz jellege : Folyóvíz Hozzávalók : 35% Mosella SELECT ALLROUND 35% Mosella SELECT FEEDER 20% Áztatott kenyér 10% Főtt kender ( egyben , nem darálva ) + PV1 ( etetőanyagragasztó ) Egyéb : A víz sodrásának megfelelően nehezítsük földdel , vagy kaviccsal ( sóderrel ) . Tehetünk hozzás élőanyagként csontit . Halfaj : Ponty Víz jellege : Állóvíz Hozzávalók : 50% 3000 Etang 30% Carpes fine 20% Kukoricapogácsa ( Tortenmais ) Egyéb : A kukoricapogácsa áztatásakor a vízhez tegyünk 1/4 rész Aromix Carpes-t !
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.